ERVARING EN SPECIALISTISCHE KENNIS DAT BRENGT ORGANISATIES VERDER

ICT Infrastructure

Organisaties moeten erop kunnen vertrouwen dat hun ICT-infrastructuur goed presteert. Een goed doordachte ICT-infrastructuur moet schaalbaar, beheersbaar en toekomstvast zijn. Ook moet de ICT-infrastructuur een (kosten)efficiënte en veilige omgeving bieden, die eenvoudig aanpasbaar is aan de veranderende eisen en wensen van organisaties.

Wij denken met organisaties mee en dragen oplossingen aan voor hun ICT-infrastructuren, maar bijvoorbeeld ook bij de inzet van Cloudcomputing en Networkmanagement services. Met onze markt- en domeinkennis als ook technologische expertise, werken wij aan het in stand houden van complexe ICT-infrastructuren, het aanbrengen van operationele verbeteringen en het uitvoeren innovaties.

Onze Consultants, Project Managers en ICT Specialisten hebben jarenlange branche specifieke ervaring bij een groot aantal organisaties. Zij hebben een ruime productkennis en zijn in het bezit van diverse certificaten van onder meer fabrikanten als Cisco, Juniper, VMware, F5, Check Point, Fortinet, Huawei, Palo Alto, Avaya en HP.

Wij ondersteunen onze opdrachtgevers met onder meer de volgende services:

Functional & Technical Design
Het opstellen van programma’s van eisen en het vertalen hiervan naar technische ontwerpen. 

Consultancy & Implementation
Het adviseren met betrekking tot en het realiseren van nieuwe ICT-oplossingen en ondersteuning bij complexe problemen in de infrastructuur.

Healthchecks
Het uitvoeren van healthchecks om knelpunten in de ICT-infrastructuur in kaart te brengen, te analyseren en van een oplossing te voorzien.

Operations
Het uitvoeren van operationele en tactische beheertaken, als ook tweedelijns en derdelijns ondersteuning.

Ad Interim functies / rollen
Het invullen van Ad Interim functies en rollen, zoals die van Network Engineer, Network Designer en ICT Infrastructuur Consultant.

Terug naar overzicht

Uitgevoerde opdrachten

In opdracht van een ziekenhuis was Legian verantwoordelijk voor advies en projectmanagement voor de implementatie van een netwerk, security en systeem infrastructuur ten behoeve van het EPD. Wij hebben de door de leverancier opgestelde technische ontwerpen beoordeeld, bijgesteld en er is een testplan opgesteld en uitgevoerd voor de geleverde infrastructuur.

Legian heeft een nieuwe netwerkinfrastructuur gerealiseerd voor de Data Center, WAN en Internet koppeling van een assurantiebedrijf. Hierbij verzorgde wij het advies, ontwerp en de implementatie van deze nieuwe netwerkinfrastructuur, als ook de migratie naar de nieuwe omgeving.

In opdracht van een grote Nederlandse verzekeraar is een testplan voor een Data Center migratie opgesteld. Samen met de opdrachtgever is een teststrategie en een uitvoeringsplan gemaakt. Vervolgens heeft de testmanager van Legian het testproces aangestuurd als onderdeel van het migratieproject.

Het uitvoeren van een onderzoek in opdracht van een ziekenhuis over te nemen maatregelen ter voorbereiding op een IP-telefonie implementatie. Ons advies bevatte concrete technische en organisatorische maatregelen die genomen moeten worden om IP-telefonie voor circa 6000 eindgebruikers succesvol te implementeren.