DOELGERICHT WERKEN AAN OPLOSSINGEN HAAL ERUIT WAT ERIN ZIT

Mastering ICT complexity

Technologische ontwikkelingen gaan snel. ICT wordt met de dag belangrijker. Hierdoor nemen de mogelijkheden toe, maar ook de complexiteit en de kwetsbaarheid. Omdat veel organisaties en het bedrijfsleven afhankelijk zijn van ICT bij het uitvoeren van hun kernprocessen, bieden wij ondersteuning om ICT eenvoudig en beheersbaar te houden. Met pragmatische oplossingen en een flexibele werkhouding zorgen wij ervoor dat bedrijven met de juiste ICT-voorzieningen hun ambities kunnen waarmaken.

Dit doen wij met een team van 150 ervaren ICT-specialisten, Consultants en Project Managers. Voor meer dan 400 grootzakelijke klanten in Nederland. Veelal organisaties die onderdeel uitmaken van de nationale vitale infrastructuur.
Onze kracht is dat wij, door onze flexibiliteit, loyaliteit en pragmatische aanpak, in staat zijn om een advies te laten opvolgen door een goed werkende implementatie. Met als uitgangspunt dat het altijd beter kan.

MISSIE
Mastering ICT Complexity. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. ICT-vraagstukken worden met de dag complexer. Met het delen en verder ontwikkelen van kennis op het gebied van ICT Infrastructure, ICT Architecture, Cyber Security, Operational Excellence en Sourcing helpen wij organisaties en bedrijven met het versimpelen en controleerbaar houden van hun ICT. Zo beperken we de afhankelijkheid en daarmee ook de kwetsbaarheid die complexe ICT met zich meebrengt. Met de juiste ICT-voorzieningen werken we aan het haalbaar maken van ambities en creëren we nieuwe perspectieven.

VISIE
Legian wil de onafhankelijke ICT-kennispartner worden met de meest diepgaande vakkennis en een bewezen trackrecord op het gebied van ICT Infrastructure, ICT Architecture, Cyber Security, Operational Excellence, Sourcing en de daaraan gerelateerde businessvraagstukken. Met het hoogst haalbare resultaat als uitgangspunt willen wij ICT laten werken voor onze opdrachtgevers. Nu en in de toekomst.

Wij werken op basis van partnership met een nuchtere instelling en aanpak. Bij de uitvoering van onze dienstverlening staan de kernwaarden pragmatisch, loyaal, deskundig en flexibel altijd voorop.

PRAGMATISCH

In alles wat we doen zit een gezonde dosis pragmatiek. Door onze ervaring met de implementatie van uiteenlopende en vaak complexe ICT-oplossingen zijn wij in staat om adviezen uit te brengen die concreet zijn: helder geformuleerd en toepasbaar.

LOYAAL

Wij zijn betrokken en hebben een eerlijke en oprechte relatie met onze medewerkers en opdrachtgevers en willen een bijdrage leveren aan hun succes.
Alles wat kan schaden, vermijden wij en alles waarmee we een daadwerkelijke bijdrage aan hun succes kunnen leveren, bieden wij.

DESKUNDIG

Voor Legian betekent deskundigheid de belofte datgene wat we doen, goed te doen. We werken met zeer kundige ICT Specialisten, Consultants en Project Managers die werken met professionele standaarden, volgens geldende normen en we nemen verantwoordelijkheid voor ons handelen. Bovendien staan we open voor de mening en wensen van anderen.

FLEXIBEL
Door de snelle veranderingen en ontwikkelingen in de ICT-sector is flexibiliteit essentieel om bij te blijven. Om in te spelen op de technologische innovaties en de vraag vanuit het bedrijfsleven is het van cruciaal belang om snel te schakelen en maatwerk te leveren om als ICT-kennispartner een toegevoegde waarde te leveren. Door onze platte organisatie, korte lijnen en kleine staf zijn wij erop ingericht om snel in te springen op behoeften en maatwerk te leveren zonder de kwaliteit van ons werk uit het oog te verliezen.

Met meer dan 20 jaar dienstverlening zijn wij niet onopgemerkt gebleven. Zo staan wij al jaren in de in de top 30 van de Computable 100 meest financieel sterke ICT-bedrijven en favoriete werkgevers. Ook hebben wij een AAA financiële rating ontvangen van Graydon en zijn wij meermaals beloond met een Gazellen Award voor snelst groeiende organisatie.

Computable     Graydon   Gazellen Award     

Wij vinden het belangrijk om naast onze dienstverlening een waardevolle bijdrage te leveren aan een betere toekomst. Daarom werken wij met een aantal partijen samen om positieve veranderingen en verbeteringen in de maatschappij te realiseren.

 

HABITAT FOR HUMANITY
Wij zijn een actieve sponsor van Habitat For Humanity. Door middel van bouwreizen sponsoren wij projecten die wij gezamenlijk uitvoeren. Hard werken en ontembare inzet betaald zich ruimschoots uit in een prachtig resultaat en heel veel voldoening. Deze reizen worden mede bekostigd met het geld dat anders aan relatiegeschenken besteed zou worden.

ZAMBIA - In verband met ons 20-jarige jubileum hebben wij in oktober 2016 de bouwreis groots aangepakt en zijn naar Zambia vertrokken.  Met een team van 18 Legends hebben meer dan €30.000 aan sponsorgeld binnen gehaald en hierdoor een enorm project bekostigd voor weeskinderen die hun ouders hebben verloren door HIV en Aids:

  • Bouw van 22 huizen voor families in Lusaka en Ndola
  • Trainen van 44 individuen over elementair onderhoud woning
  • Trainen van 44 individuen over erfrecht en successieplanning inclusief vastlegging d.m.v. schrijven testament
  • Trainen van 44 individuen over HIV/aids

Vervolgens hebben wij met ons team 2 huizen gebouwd in Lusaka voor een tweetal weduwen die naast hun man ook eigen kinderen hebben verloren en nu de zorgdragen voor hun kleinkinderen. Samen met de community hebben wij een onvergetelijk tijd gehad en heel wat letterlijke steentjes bijgedragen aan een veilig onderkomen en een betere toekomst!

Meer over onze belevenissen lezen via onze Habitat blog? Klik dan hier

NEPAL - In Nepal is in 2014 met een groep van 16 collega’s, 2 weken lang, gebouwd aan de huisvesting voor eveneens 2 gezinnen. Samen met het team en de nieuwe huiseigenaren maakten we ook van deze bouwreis een unieke belevenis.

Meer over onze belevenissen lezen via onze Habitat Blog? Klik dan hier

BALI - September 2012, onze eerste bouwreis en direct ‘back to the roots’. De naam Legian is namelijk gelijk aan een gebied aan de Balinese kust. Met een groep van 14 collega’s werkten we hier samen met de lokale bevolking aan een betere toekomst voor 2 gezinnen.

Meer over onze belevenissen lezen via onze Habitat blog? Klik dan hier

 

BIG IMPROVEMENT DAY
De Big Improvement Day (BID) is opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. Elk jaar, op de derde dinsdag van januari, komt de top van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven samen voor de meest positieve dag van het jaar. Legian is trotse partner van de positieve tegenhanger van Prinsjesdag, waar wordt stilgestaan bij wat goed gaat en hoe het nog beter kan.

Door de verbinding tussen overheid en bedrijfsleven te leggen, is BID de afgelopen jaren uitgegroeid tot een platform voor innovatieve ideeën, grensoverschrijdende ontmoetingen en vernieuwende samenwerking. Daarbij is het uitgangspunt van BID dat iedere bezoeker aan het einde van de dag naar huis gaat met minimaal één goed idee, één goed contact en één goede actie.

 

FIRA
De organisatie FIRA verifieert op jaarlijkse basis onze activiteiten ten aanzien van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Onze inzet op dit gebied is gewaardeerd met een bronzen status.

Habitat for Humanity   Big Improvement Day   Fira Platform

Wij zijn één van de 6 initiatiefnemers en strategische partners van het consortium CyberSecurityKeten.NL. De Cyber Security Keten is een samenwerkingsverband van 100% Nederlandse bedrijven die al jarenlang specialist zijn op het gebied van Cyber Security en de nationale digitale veiligheid. Samen staan we voor één gezamenlijk doel; het beschermen van processen van met name organisaties die onderdeel zijn van de (digitale) vitale infrastructuur met onze kennis, ervaring en diensten. Het consortium stelt de vitale infrastructuur in staat zich beter te beschermen tegen cyberaanvallen.

 

NFIR is een joint-venture van de Intermax Group en Legian, welke gespecialiseerd is in forensische IT-security en incident response. Onlangs heeft NFIR branchegenoot True Access (True-xs) overgenomen. Door de expertise van beide bedrijven te bundelen zijn de specialisten van NFIR in staat om (24x7) binnen enkele uren ter plaatse om digitale incidenten, zoals CEO-fraude of actieve hackers, onder controle te krijgen. Daarbij wordt na een security incident of datalek direct bewijs zeker gesteld en (op verzoek) aangedragen in gerechtelijke procedures.

 

Top vacatures

Alle vacatures